Evenemang 2020

Berättarpicknick 

17, 24 & 31 juli kl 11:00

Den tredje picknicken 31 juli tillägnas Sjösala och dans. Många minns sina första danssteg på Sjösalas golv i Prästbol och nu planeras det för att Sjösala återigen ska bli en plats för dans.

Sjösala har en rik historia som bland annat mejeri, bio, dansbana, scen och nu senast i sommar som loppis. I ett samarbete mellan bygdeutveckling i Emtervik, Riksteatern, Alma Löv och Region Värmland planeras det nu för att Sjösala ska bli en plats där man både ska kunna titta på dans, delta i dans och uppleva dans på både nya och oväntade sätt, bland annat under en paddeltur den 5:e september.

Anna Asplind, född i Värmland, berättar mer om planerna och om hur det är att arbeta som dansare och koreograf. Ni kommer också få höra om Riksteaterns arbetet med att flytta ut dansen från städerna till landsbygden för att fler ska få tillgång till denna fantastiska konstform. Anna Asplind har arbetat som professionell dansare och koreograf runt om i Europa i drygt 10 år. Med ett ben inom landskapsarkitektur och ett ben i den konstnärliga dansen kommer hon att arbeta med projektet tillsammans med lokala förmågor. 

Anna Asplind vill gärna höra era minnen från Sjösala och det kommer finnas tid att dela kunskap och minnen samt att ställa frågor under och efter samtalet.

Pga covid-19 har Gunneruds fredagscafé varit stängt, men under några tillfällen arrangerar vi istället en berättarpicknick med olika gäster.

OBS, ta med din egen picknick och filt! 

Meddela gärna om du kommer till: residensgunnerud@gmail.com

Gunneruds fredagscafé - öppnar upp under hösten, mer info kommer!

Varje vecka mellan 11.00-13.00 på fredagar bjuder vi på fika och öppnar upp stora salen för att skapa en ny  mötesplats i Östra Ämtervik.

Anmälan behövs inte. Varmt välkommen

 

Konsert Sumie Nagano 

19 september kl 19.00

I september presenterar vi en konsert med Sandra Sumie Nagano på Residens Gunneruds scen. Med bara ett fåtal platser ges en exklusiv konsert med Sumies drömska, vackra och avskalade musik.

 

Sandra Sumie Nagano är född i Göteborg. Hon började komponera och spela in sina låtar 2008 från sin lägenhet i Göteborg. Sumie släppte sitt kritikerrosade debutalbum "SUMIE" i början av december 2013 genom skivbolaget Bella Union. Albumet spelades in med den tyska pianisten och producenten Nils Frahm i hans studio i Berlin med producenten och medpianisten Dustin o Halloran.

 

Hennes andra album Lost In Light släpptes 2017 och även det andra albumet fick ett varmt mottagande av kritiker och lyssnare. Under hösten 2019 släpptes EP:n Mirou. Den första singeln, Moon, beskriver Sumie som en drömsk vaggvisa – där du får vara vem som helst, vad som helst och var som helst. Anledningen till att hon skrev den låten var för att hon ville ge drömmarna en chans att höras, berättar hon vidare, och att den också handlar om att inte släppa taget om den fina balansen mellan verklighet och saga. Moon, som satte tonen för övriga fyra spår, berör också längtan efter det samtal man önskar att man hade haft – när det fortfarande var möjligt.

 

Se videon Moon, filmad av Samuel Petersson i

Göteborgs Botaniska trädgård, här:

https://www.youtube.com/watch?v=QBSiV5E7wqw

 

Mirou släpptes digitalt september 2019, via Bella Union.

Förbeställning:

https://smarturl.it/sumie_mirou

 

Konserten ges i samarbete med Headstomp!

Visit us:

Gunnerud 77,

68696 Östra Ämtervik

  • White Facebook Icon

Sponsors

RESIDENS 

GUNNERUD