Evenemang 2020

Gunneruds fredagscafé 

Varje vecka mellan 11.00-13.00 på fredagar bjuder vi på fika och öppnar upp stora salen för att skapa en ny mötesplats i Östra Ämtervik.

Anmälan behövs inte. Varmt välkommen

OBS - Fredagscaféet är tillsvidare inställt

Bokcirkel 

Första tillfället 17 september, 18.00

Residens Gunnerud startar upp bokcirkel! Vi träffas en gång i månaden under hösten och diskuterar litteratur. 

Vi bjuder på fika, begränsat antal platser! 

Anmälan till: residensgunnerud@gmail.com

Konsert Sumie Nagano 

19 september kl 19.00

I september presenterar vi en konsert med Sandra Sumie Nagano på Residens Gunneruds scen. Med bara ett fåtal platser ges en exklusiv konsert med Sumies drömska, vackra och avskalade musik.

 

Sandra Sumie Nagano är född i Göteborg. Hon började komponera och spela in sina låtar 2008 från sin lägenhet i Göteborg. Sumie släppte sitt kritikerrosade debutalbum "SUMIE" i början av december 2013 genom skivbolaget Bella Union. Albumet spelades in med den tyska pianisten och producenten Nils Frahm i hans studio i Berlin med producenten och medpianisten Dustin o Halloran.

 

Hennes andra album Lost In Light släpptes 2017 och även det andra albumet fick ett varmt mottagande av kritiker och lyssnare. Under hösten 2019 släpptes EP:n Mirou. Den första singeln, Moon, beskriver Sumie som en drömsk vaggvisa – där du får vara vem som helst, vad som helst och var som helst. Anledningen till att hon skrev den låten var för att hon ville ge drömmarna en chans att höras, berättar hon vidare, och att den också handlar om att inte släppa taget om den fina balansen mellan verklighet och saga. Moon, som satte tonen för övriga fyra spår, berör också längtan efter det samtal man önskar att man hade haft – när det fortfarande var möjligt.

 

Se videon Moon, filmad av Samuel Petersson i

Göteborgs Botaniska trädgård, här:

https://www.youtube.com/watch?v=QBSiV5E7wqw

 

Mirou släpptes digitalt september 2019, via Bella Union.

Förbeställning:

https://smarturl.it/sumie_mirou

 

Konserten ges i samarbete med Headstomp!